Tetzlaff Quartet (Strijkkwartet)

klassiek
di22.09.15

CREATIEF MET KRIJTLIJNEN

Als veel gevraagd solist toert violist Christian Tetzlaff maar een paar maanden per jaar met zijn kwartet. Ze staan voor het eerst in de Handelsbeurs met een heterogeen programma: idyllische helderheid van Haydn, ongedwongen eenvoud van Mozart en een emotionele zwanenzang van Schubert. Acht bekwame handen, vier strijkers, één intiem virtuoze concertavond.

Door zijn opus 20 werd Haydn tot ‘vader van het strijkkwartet’ gebombardeerd. Met een fris inzicht voegde hij niet alleen extra emotionele diepte toe, ook de gelijkwaardigheid tussen alle stemmen was ongezien.

Ruim tien jaar later trad Mozart in zijn voetsporen met zijn eigen indrukwekkende cyclus. Van die reeks is het KV 421 het meest hartroerende. Ook Schuberts 15de en laatste kwartet, dat hij aan het einde van zijn leven schreef, bezit een onvervalste expressieve kracht.

Christian en Tanja Tetzlaff, gekend om hun ongelimiteerde geestdrift, zochten voor hun kwartet al even getalenteerde co­piloten. Met deze drie klassiekers uit het repertoire laten ze zich van hun meest hartstochtelijke kant zien.

Tetzlaff Quartet
Christian Tetzlaff & Elisabeth Kufferath (viool), Hanna Weinmeister (altviool), Tanja Tetzlaff (cello)


Handelsbeurs Concertzaal en Gent Festival van Vlaanderen

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?