Tamer Abu Ghazaleh

aanstekelijk, krachtig
wereld
vr10.02.17

PALESTIJNSE TROTS

Tamer Abu Ghazaleh ziet er wat uit als een gekke goeroe, maar hij behoort tot het kruim van de hedendaagse Arabische cultuur. Deze Palestijnse singer-songwriter heeft het hart op de tong. En is succesvol, want naast een verscheurd thuisland blijven ook de uitverkochte zalen hem achtervolgen. Politiek gekruide songs van een ware artiest.

Zijn scherpe, gevoelige en diepzinnige muziek, de zweverige stemmen, krachtige beats en andere met de computer gegenereerde klankeffecten, de driftige salvo’s van zijn muzikanten en steeds weer unieke shows grijpen het publiek bij de keel

cultuursite Télérama

GHAZALEH?

Abu Ghazaleh heeft energie voor twee. Naast het schrijven en arrangeren van eigen muziek en zijn werk als producer richtte hij Eka3 op. Met dit veelomvattende muziekplatform ondersteunt hij verschillende bands uit de Arabische underground. Je hoort het, muziek stroomt sterk pompend door zijn aderen.

MUZIEK ALS PROTEST

Na tal van samenwerkingen met Palestijnse en Egyptische artiesten bracht hij in 2008 zijn debuut Mir’ahuit, wat ‘spiegel’ betekent. Het gros van de nummers schreef hij ‘tijdens een turbulente periode van demonstraties, bombardementen en de invasie van Palestijnse steden’. Muziek dus als verwerking en protest, met zijn krachtige stem en snarenspel op de oud als prachtige katalysator.

Muzikanten

Tamer Abu Ghazaleh (zang, oud), Shadi El-Hosseiny (piano), Khyam Allami (drums), Mahmoud Waly (basgitaar)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?