Suonar Cantando, Bojan Cicic (viool en violino piccolo) & Brice Sailly (klavecimbel)

klassiek
di27.01.15

FANTASTISCHE STYLUS PHANTASTICUS

Vlij je neder in de zetel van Leopold I, keizer aan het hof van Wenen in 1676. Heinrich Ignaz Franz von Biber en Johann Schmelzer, illustere voorlopers van Bach, entertainen je met pittige dansen en smachtende melodieën. Het jonge ensemble Suonar Cantando, onder leiding van violist Bojan Cicic en klavecinist Brice Sally, heeft deze Stylus Phantasticus volledig in de vingers.

De grondlegger van deze stijl in de Duitse landen was Antonio Bertali, door de keizer persoonlijk naar Wenen geïmporteerd. De zwierige Italiaanse muziek met zijn rijke zangerigheid was toen waanzinnig populair. Biber en Schmelzer combineerden deze stijl met de Duitse hang naar meerstemmigheid. Ze vulden de aristocratische zalen met grensverleggende muziek vol duizelingwekkende vondsten en aangrijpende klaagzangen op herhaalde baslijnen. Het publiek luisterde met open mond.

Aanstormend talent op de barokviool Bojan Cicic leerde het vak bij Rachel Podger. Hij richtte Suonar Cantando op om minder gekende 17de-eeuwse muziek bloot te leggen en om te garanderen dat ook jij met open mond zal luisteren.

Suonar Cantando:

Bojan Cicic (viool en violino piccolo), Brice Sailly (klavecimbel), Lidewij Van der Voort (viool), Reiko Ichise (viola da gamba) & David Miller (teorbe)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?