STUFF.: 'T(h)reats' / support: Dishwasher_

jazz, pop / rock / song
wo18.05.22

Dit is een verplaatst concert. Tickethouders worden hierover persoonlijk op de hoogte gebracht.
______________

  Nieuw album

  STUFF. is een Belgische vijfkoppige instrumentale liveband die je meeneemt op een groovy rit met eclectische klanken die fladderen tussen hiphop, avant-garde, jazz, funk en elektro. De band zag het licht toen drummer Lander Gyselinck in de Gentse White Cat tussen dj-sets door livemuziek bracht met enkele bevriende muzikanten. 

  Enkele jaren later was de band al artist in residence in de AB en speelden ze op Gent Jazz, Best Kept Secret en Pukkelpop. Inmiddels is het vijftal toe aan z’n derde album T(h)reats dat in binnen- en buitenland op superlatieven wordt onthaald.

  T(h)reats

  De plaat haalt inspiratie uit zowel live tours als andere projecten. Sommige tracks gaan uit van composities, andere zijn bewerkingen van improsessies.

  “Na uren praten, filosoferen en fantaseren over wat de nieuwe aanpak van het album zou kunnen zijn, kwam er niets concreets naar voren. Toen begonnen we gewoon muziek te maken om te zien waar we zouden eindigen, zoals we altijd hebben gedaan. Als gevolg hiervan, in deze tijd en met deze groep van mensen is dit wat er van kwam.” - STUFF.

  It’s a really exciting time for music with groups coming through like STUFF.

  Gilles Peterson, BBC Radio 6

  Het concert op Gent Jazz leerde ons dat ze ook live even jong, fris, dartel, wild, entertainend, goedlachs én compromisloos zijn gebleven.

  ★★★★½ in Humo

  Support: Dishwasher_

  Met Dishwasher_ maken Arno Grootaers (Pavlove), Werend Van Den Bossche (Suura) en Louise van den Heuvel (Supernova) jazz voor mensen die niet van jazz houden. 

  De muzikanten proberen de grenzen tussen genres open te breken om zo tot een unieke sound en stijl te komen. De liefde en interesse voor elektronische muziek, gecombineerd met improvisatie, vormen de rode draad doorheen de composities.

  foto (c) Alexander Popelier
  Een organisatie van Democrazy en Handelsbeurs Concertzaal

  Programma

  STUFF.
  Andrew Claes (wind section), Dries Laheye (bass), Lander Gyselinck (drums), Mixmonster Menno (samples), Joris Caluwaerts (keyboards)

  Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

  Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
  Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

  Kom je wel eens vaker?
  Neem een abonnement

  Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

  Tickets bestellen?