STUFF. (CD-release)

pop / rock / song
wo18.03.15

DEBUUTPLAAT VOL HIPHOP ELECTRONICA EN FUTURE FUNK

Vette beats, maffe improvisaties, gevaarlijke synth-lijnen en buitenaardse grooves. Het Gentse STUFF. in een notendop. Dit vijfkoppige collectief begeeft zich in de crossover tussen hiphop, soul, electronica en op jazz geïnspireerde future funk. Denk aan het grensverleggende J Dilla, Kraftwerk, Flying Lotus en Hudson Mohawke, maar dan versmolten tot een geheel eigen sound. Tot nu toe waren ze alleen een magische live ervaring, daar brengen ze met hun titelloze debuutplaat nu verandering in.

STUFF. gebruikt samples en loops als kader voor avontuurlijke, technisch hoogstaande jamsessies. In de Handelsbeurs speelden ze in het voorprogramma van het Robert Glasper Experiment, en werd hun set op Boomtown omschreven als "één langgerekt hoogtepunt". Als voorproefje kan je online al luisteren naar enkele hevig gesmaakte remixen van Afrika Bambaataa, Jungle en Little Dragon, die ze maakten als artist in residence bij de Brusselse Ancienne Belgique.

DJ-SET IN DE FOYER

Ziggy Devriendt (aka Nosedrip) van Music Mania/Stroom/22tracks en Bart Van Aken van Paard van Troje: Your favorite record store owners zetten in aanloop naar het concert afwisselend een nummer onder de naald. Eenvoudig. Diep. Zielsgelukkig. Wetenschappelijk.

>> Beluister de eerste track van hun plaat op Soundcould

"Anno 2015 klinkt de premisse 'fusion jazzfunk' niet bepaald opwindend. Maar STUFF. vormt een uitzondering op die regel. Op àlle regels eigenlijk." (uit het lijstje Belgische 'Sound of 2015' van De Morgen)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?