Steven Osborne (piano)

klassiek
vr12.02.16

BOETSEREN MET KLANK

Zoals Steven Osborne fan is van Debussy, was Debussy gek op de schilderijen van Watteau. Geen wonder dat de componist telkens weer de ervaring van het kijken probeerde om te zetten in klank.

Schuberts vurige Impromptus D 935 en Rachmaninovs heroïsche Études tableaux zijn soortgelijke transformaties, van dramatische scènes naar een muzikaal verhaal. De gelauwerde pianist Steven Osborne vertelt.

Een concert van Osborne is allesbehalve formeel. In plaats van blind en doof te blijven voor zijn publiek, gaat deze Schotse virtuoos net op zoek naar een warme dialoog. Ook in zijn muzikale interpretaties gaat hij verder dan zuiver analyse of virtuoze hoogstandjes. De pianoliteratuur uit de 19de en de 20ste eeuw kan er alleen maar mooier van worden, iets waar zijn meermaals bekroonde discografie van getuigt.

Debussy’s Images, Masques en L’île joyeuse, Rachmaninovs Études tableaux, ze kennen allemaal hun grondslag in uitgesproken beeldend werk. Osborne maakt de omgekeerde beweging, en boetseert deze partituren weer om tot kleurrijke taferelen.


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?