Spain

pop / rock / song
do06.12.12

SPAIN

De Californische slowcoregroep Spain maakte in 1995 de prachtige plaat The Blue Moods of Spain, waarop de band rond Josh Haden (zoon van jazzcoryfee Charlie Haden) zijn eigen stijl tot in de perfectie uitwerkte. Spain staat vanaf dan bekend voor zijn langzame, stemmige, hartstochtelijke en betoverend melodieuse muziek. Critici vonden de naam slowcore uit (zie ook generatiegenoten Tortoise en Lambchop).

Het publiek zag dat het goed was en viel en masse voor de hartrakende liefdesteksten. Johnny Cash, vader Haden en Soulsavers coverden nummers van Spain; tracks figureerden in ‘Six Feet Under’ en in de Wim Wenders film ‘End of Violence’. En plots was er in 2002 de tijdelijke split. Pas in 2007 kwam Haden terug. En nu is er eindelijk die nieuwe plaat The Soul Of Spain, gemaakt volgens beproefd recept: lome songs en de fraaie, rokerige stem van Haden. Een instant classic.

FLOAT FALL

Float Fall eindigde in maart als derde op Humo’s Rock Rally, maar wordt door velen als de enige echte winnaar gezien. De groep brengt zalige wegdroommuziek die doet denken aan The XX en Destoyer. Bekijk alvast volgende video van het initiatief Spoor 8, waarin ze de nummers 'Someday', '(My) Werewolf' en 'Snow' in het Leuvense M Museum spelen.

i.s.m. Democrazy

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?