Sound al Kouter

aanstekelijk
pop / rock / song, wereld
voor jonge oren (6+)
€8 voor studenten
do22.06.17

Culturele avond met iftar op de Internationale Vluchtelingendag

Laat je op de Internationale Vluchtelingendag meevoeren door literatuur, kunst, slampoetry en muziek. De artistieke bijdrage van mensen op de vlucht staat centraal. Ontdek zo de nieuwe woorden, lijnen, klanken en smaken van Gent.

Tussen de gesprekken en performances door is er een expo met werk van kunstenaars die hun thuislanden moesten ontvluchten en penseel of potlood terug oppikten in Gent.

Iftar of vastenverbreking

Om 21u45 gaat de zon onder en kan je in het kader van de Ramadan aanschuiven aan de eettafel voor een Iftar. Iedereen welkom.

Een initiatief van De Gentse Lente i.s.m. IN-Gent en Handelsbeurs Concertzaal met steun van Stad Gent.

Line-up

Martijn ‘Bekvegter’ Nelen werd in 2015 Belgisch Vice-kampioen poetry slam. Hij laat zich opmerken door zijn scherpe teksten en vloeiende woordflow die de maatschappij kritisch ontleden en een heldere spiegel voorhouden.

Het Harira Ensemble bestaat uit nieuwkomers en vluchtelingen voor wie Gent een tweede thuis is. Ze mixen talen, stijlen en ritmes uit Soedan, Congo, Irak, Syrië, Eritrea, Guinée, Benin en zelfs West-Vlaanderen tot aanstekelijk dansbare nummers die putten uit een traditie van protestliederen wereldwijd.

Kader Abdolah is een Iraans-Nederlandse schrijver. Voor de Franse vertaling van zijn roman 'Het huis van de moskee' werd hij in 2008 Chevalier dans l’ordre des arts et des lettres en in 2009 ontving hij een eredoctoraat aan de Universiteit van Nijmegen.

De Tunesische Haydar Hamdi was tot 2011 zanger van de band BarbaRoots, waarmee hij maatschappijkritische songs bracht op een mix van reggae, gnawa en dub. Na zijn actieve betrokkenheid in de Jasmijnrevolutie in 2011 startte hij een nieuw muzikaal project dat hij omschrijft als oriental dub.

Ali Farzad (tbc) is een gerenommeerd Syrisch cartoonist. Omwille van zijn kritische pen jaagde hij menig Arabisch leider tegen het harnas. In 2002 won hij de Prins Claus prijs en in 2011 de Sacharov-prijs van het Europees parlement.

Evvi Çitlar is een Gents dj-duo dat bij gelegenheid hun eclectische collectie Afrikaanse, Arabische, Colombiaanse, Indische en Turkse vinyl aan elkaar rijgen tot een uiterst dansbaar feestje.

Babah Tarawally is schrijver, journalist en columnist en werkt als trainer voor diverse organisaties die vluchtelingen en Nederlanders met elkaar verbinden. In 1995 vluchtte hij uit Sierra Leone.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?