Soirée Harira #3

aanstekelijk
wereld
voor kinderen
€7 voor studenten
za15.12.18

Global fiesta

Soirée Harira is een heerlijk gevulde avond van Global Gent en omstreken. Na een warme maaltijd in de foyer barst het feest los in de concertzaal met verschillende acts. 

Deze derde editie schijnt haar licht op Marokko, met zangeressen Bayane Belayachi en Laila Chakir gevolgd door de hitmachine Mo Temsamani.

Ook dansbenen komen aan hun trekken, want het Gentse dj-duo Radio Martiko sluit de avond af.

De bands

Met het Arabische woord voor 'piano' als voornaam was het lot van Bayane Belayachi bezegeld. De zangeres is erfgename van de ‘Gharnati’, de authentieke muzikale traditie van de Andalusische school in de Marokkaanse région Oriental

De Riffijns-Marokkaanse Laila Chakir kent haar roots in het Atlasgebergte. Ze ging de geschiedenis in met het nummer ‘yemash to3ar’ en belandde onlangs weer in de hit charts met het duet 'Mana Zina' samen met Mo Temsamani

Voor hem begon het allemaal met zijn miljoenenhit 'Adba3deg zi remrach' op Youtube. Sindsdien stuurde hij ook 'Boef' en de platina-track 'Lauw' de wereld in. Hun begeleidingsband maakt met tonnen ervaring het feest compleet, want Orchestre Ismailia mag zich het eerste Marokkaanse orkest uit Nederland noemen.

Afterparty: Radio Martiko 

Welkom in het universum van Radio Martiko, compleet met Braziliaanse beats en Armeense rock ‘n roll, Franse mambo en Iraanse surf, Chinese twist en Belgische bellydance. 

Ze nemen je mee van de casbah van Cairo tot een Haïtiaans carnavalsfeest, van de suburbs in Lagos tot een filmset in Bombay.

Darna 

Deze avond wordt georganiseerd door Darna, het Vlaams-Marokkaans culturenhuis. Darna is een platform voor ontmoeting, dialoog en culturele uitwisseling tussen de Vlaamse en Marokkaanse gemeenschappen. 

Via verschillende projecten en evenementen zetten ze (Vlaams) Marokkaanse artiesten in de kijker. Soirée Harira kadert in een reeks van drie concertavonden over drie verschillende steden met naast de Handelsbeurs optredens in de Brusselse AB en De Roma in Antwerpen. 

Foto © Rudy Carlier

i.s.m. De Gentse Lente en Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna

Timing

18u00
Warme maaltijd in de foyer
20u15
Aanvang concerten in de concertzaal
22u45
Aanvang afterparty in de foyer

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?