Soirée Harira #1

wereld
vr02.12.16

MUZIEK EN DANS VAN GLOBAL GENT

Soirée Harira presenteert net als in de gelijknamige Marokkaanse soep een rijke mix aan muzikale smaken en kleuren die Gent rijk is. Op podium muzikanten en dansers die in Gent leven en werken, met elk een andere stijl en culturele achtergrond.

Koerdische gezangen wisselen af met Azerbeidzjaanse percussie, wat flamenco en Indische Bollywood instrumentals. Daarnaast jong geweld in een hedendaagse choreografie op live muziek. Verwacht een avond met muziek en dans van global Gent en omstreken, met heerlijke hapjes in de foyer.

TUSSEN 17U EN 20U: DINER

Voor het concert serveert de Handelsbeurs uit de Oost-Afrikaanse en Syrische keuken (vegetarische maaltijd mogelijk). Tussen 17u en 20u kan je aan tafel aanschuiven voor:

Hartige hapjes - 4 euro

Volledige maaltijd - 7 euro

DE ARTIESTEN

Hafla(Gent) is een ambassadeurstraject van IN-Gent waarbij vluchtelingen met muzikaal talent uit hun thuisland samen met Piet van Heuvel (songwriter en muzikant van Bart Peeters) eigen nummers componeerden die een mix zijn van stijlen en invloeden.

Van Afrikaanse percussie, oud en saz tot arabische synthesizer en accordeon. Hafla vertrekt van de eigen inbreng en improvisatie van de muzikanten en bouwt van onderop aan duurzame muzikale verbindingen met jonge Gentse artiesten als Mr. Negenduust Fatih en soullady Aminata die het geheel doorweven met een Urban touch.

Jolyne (Brussel) is een jonge zangeres met een gouden stem die zich laat inspireren door Franse en Nederlandse chansons van Brel, Ramses Shafi, Piaf e.a. Ze was één van de revelaties van ‘Brussels got talent’, een traject voor jong artistiek Brussels talent van Demos, Cultuurcentrum Brussel, e.a. dat in 2015 liep in de Brusselse gemeenschapscentra.

Equalis (Antwerpen) is een performance van Rhythm Naturals waarbij jonge Urban dancers onder live vioolbegeleiding een beklijvende danceperformance geven. De choreografie is van Samir Bakhat, artistiek leider van Rhythm Naturals en voormalig danser bij HushHushHush, één van de meest toonaangevende vlaamse urban danscollectieven ooit.

EEN INITIATIEF VAN DEMOS

Het Vlaamse kenniscentrum Demos zette eerder al zijn schouders onder het volksfeest ‘De Gentse Lente’. De première van Soirée Harira in de Handelsbeurs is het startschot van een nationale tournee.

De ‘Vlaamse’ maatschappij is veranderd. Binnen onze samenleving bevinden zich ook artiesten met niet- Westerse expressievormen en referentiekaders. Al decennia lang. Alleen krijgen deze kunstenaars maar zelden de mogelijkheid om op een podium hun eigen creaties te tonen en te ontwikkelen. Tijd om onze culturele diversiteit te erkennen en omarmen.' Demos

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?