Sioen

pop / rock / song
do10.01.13

SIOEN

‘Sioen.’ (te lezen als: Sioen punt) is het beginpunt van een nieuw tijdperk. Het is een album dat duidelijk is in zijn bedoelingen en levenslustig in zijn poriën. “Ik sta dichter dan ooit bij wie ik ben”, hoorden we Sioen zelfzeker zeggen. Met 'Sioen.' slaat hij een nieuwe richting in. De piano blijft een hoofdkleur maar heeft niet langer de hoofdrol. Ook niet op het podium. Frederik Sioen is veranderd van plaats. Hij is een frontman met een statief en een micro. En soms een gitaar. En soms kruipt hij achter de piano voor een ingetogen intermezzo.

"Sioen. is een overgangsplaat van een artiest die durft.", dixit Radio1. En Cobra.be gaat nog een stap verder: "'My way, my way, is gonna work out”, zingt Sioen in een nummer dat je zou kunnen opvatten als een ode aan de eigenzinnigheid. En we zijn de laatsten om hem tegen te spreken."

Laat je dus vooral verrassen, want Sioen kondigt aan om voor deze theatertournee zijn nieuwe én oude nummers in een nieuw kleedje te steken. Al blijft het altijd en steevast Sioen, punt.

BEZETTING

Frederik Sioen (zang/piano)

Fréderik Segers (gitaar/bv)

Mirko Banovic (bas)

Pieter De Wilde (drums)

Jan Roelkens (keyboards/gitaar/bv)

ANNA RUNE (SUPPORT)

Anna Rune (19) krijgt de muziek met de paplepel ingegoten. Haar ouders, die beide klassiek muzikant zijn, delen hun passie met hun leergierige dochter, en Anna begint reeds op haar 5 jaar klassieke piano te spelen. Maar Anna wil meer. Ze componeert nu haar eigen nummers en combineert haar klassieke pianospel met popinvloeden en zang.

Gregory Frateur (Dez Mona) schreef ons na Anna's optreden op de internationale muziekwedstrijd Imagine, waar ze de Sabam-prijs wegkaapte:

“Anna Rune ademt overtuigend schoonheid uit, leeft muziek en bezingt de liefde met de piano als haar goddelijke wederhelft. Ze heeft me 'live' bij de eerste noten kunnen beroeren. Een oude ziel schuilt in de met karakter gezegende artieste, daar hou ik van, dit brengt me in vervoering."

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?