Sinister Sister / Rémi Panossian trio

jazz
wo16.12.15

ZAPPA IN DUBBEL MET JAZZPUNCH

Meer dan twintig jaar na zijn dood spreekt de Amerikaanse gitarist en componist Frank Zappa nog altijd tot de verbeelding. Onder leiding van vibrafoonvirtuoos Pieter Claus gaat Sinister Sister met zijn excentrieke erfenis aan de slag. Al even virtuoos is het trio van de Franse pianist Rémi Panossian, getuige hun passage op Kraakpand. Dit is de uitgelezen kans om hen te horen met hun nieuwste materiaal.

SINISTER SISTER

Sinister Sister kwam tot stand door Claus en drummer Lander Gyselinck, nog zo’n Zappafreak. Ze konden hun drang om iets aan te vangen met Zappa niet langer weerstaan. Al snel vonden ze gelijkgezinden om dat
instrumentale werk uit te voeren. Rock, jazz en hedendaags klassiek combineren ze met een eigen sound, moderne grooves en brokken improvisatie. Geen slaafse imitatie, maar een creatieve verwerking van Zappa’s unieke spirit.

i.s.m. JazzLab Series

Maayan Smith (tenorsax), Jan Ghesquière (gitaar), Pieter Claus (vibrafoon), Michel Hatzigeorgiou (basgitaar), Lander Gyselinck (drums)

RÉMI PANOSSIAN TRIO

Rémi Panossian heeft er als jonge dertiger al een mooi parcours op zitten. Met dit trio, opgericht in 2009, speelde hij intussen al meer dan 200 concerten over de hele wereld. Zijn trio met bassist Maxime
Delporte en de uitmuntende drummer Frédéric Petitprez zit vol branie en vuur, op de wip tussen poppy gevoeligheid en baldadige actie. Gordel om deze avond!

Rémi Panossian (piano), Maxime Delporte (contrabas), Frédéric Petitprez (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?