Sierra Leone's Refugee All Stars

wo06.12.06

Sierra Leone’s Refugee All Stars zijn zes muzikanten uit Sierra Leone die elkaar ontmoetten in een vluchtelingenkamp in Guinea. Als slachtoffer van de bloedige burgeroorlog die van 1991 tot 2002 woedde in Sierra Leone, hebben ze bevrijding gevonden in hun muziek.

Met een aanstekelijke en opzwepende fusie van traditionele West-Afrikaanse muziek, roots reggae en rhythm & blues geven ze een stem aan de duizenden onvertelde verhalen van de overlevenden. De nummers gaan over de waanzin van de oorlog en het leven als vluchteling, maar zijn nooit zwaarmoedig. Deze muziek werkt geweldig op de dansspieren.

Ondanks de persoonlijke tragedies van elk van de groepsleden, wisten ze als muziekband hun boodschap over de hele wereld te verspreiden. De Amerikaanse documentairemakers Banker White en Zach Niles ontdekten Sierra Leone’s Refugee All Stars en volgden hen gedurende drie jaar op hun omzwervingen. Het leverde de gigantisch succesvolle documentaire “The Refugee All Stars” op, die onlangs ook te zien was op het Filmfestival in Gent. In 2006 verwezenlijkte de groep een droom met het uitbrengen van hun eerste studioalbum, “Living Like A Refugee”.

Deze groep vond een manier om zin te geven aan de burgeroorlog in Sierra Leone en werd een bron van inspiratie en een symbool voor de helende kracht van muziek. Schitterende muziek én intense emoties… De impact van dit concert zal nog lang nazinderen.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?