Sharon Van Etten

pop / rock / song
vr21.11.14

SHARON VAN ETTEN

De indiefolkkoningin uit Brooklyn overtreft haar derde, zeer goed onthaalde album Tramp: nummer vier Are We There is uit sinds eind mei (Jagjaguwar). Er is geen ontsnappen aan: Pitchfork geeft 8.2, Pretty Much Amazing 10, Uncut 9, NME 8 en zo kunnen we nog even doorgaan. Zelf geproducet, pijnlijk intiem en vol zelfvertrouwen.

Ook live is ze een streling voor oog en oor: Primavera ging overstag, en eind mei overtuigde Sharon Van Etten een uitverkochte Botanique, een concert 'op de rand van de doorbraak' volgens De Morgen. In augustus was de singer-songwriter nog op Pukkelpop te zien en liet ze ook daar het publiek van de Club niet onberoerd (Focus Knack en De Morgen).

Voor fans van Phosphorescent, The National, Cat Power, The War On Drugs. Amanda Petrusich deed voor Pitchfork een ontroerend mooi interview. Via iTunes Radio kan je het volledige album streamen.

SUPPORT: MARISA ANDERSON

Marisa Anderson combineert een grenzeloze creatieve verbeelding met een diepgewortelde eerbied voor Amerikaanse folk, blues en country. Haar vingervlugge gitaarspel raakt ook inwendig de nodige snaren.

"Exposes and hides the mysteries of American music." (National Public Radio)

"Her sound has strength in restless variety. Anderson’s playing is heartfelt and utterly American, free from grandstanding and steeped in respect for the old tradition."
(Wire Magazine)

”Brilliant” (Pitchfork over Mercury)


i.s.m. Democrazy

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?