Secret Garden: The Homesick

pop / rock / song
vr02.07.21

Om 23u speelt The Haunted Youth op Secret Garden. Wil je beide bands zien? Dan kies je best voor een combiticket.

Intieme concerten in een imaginaire binnentuin

De Handelsbeurs opent haar deuren weer voor publiek! Duik samen de zomer in met een reeks intieme concerten. De concertzaal transformeert voor de gelegenheid in een groene oase, compleet met plantenjungle, zacht zingende vogels en gedempt licht. Welkom in de Secret Garden van Gent.

The Homesick 

The Homesick presenteert hun tweede album The Big Exercise. Als hun debuut Youth Hunt uit 2017 hun ontmoeting met geloof en pastoraal leven markeerde, brengt hun tweede langspeler hen naar meer geaarde, tastbare weiden. Met zijn titel gescheurd uit een passage in de Scott Walker-biografie Deep Shade Of Blue, is de plaat een geconcentreerde inspanning om de lichamelijkheid van hun gejaagde post-punk op nieuwe manieren te verkennen.

The Big Exercise is uit bij het Amerikaanse Sub Pop Records. De band zoekt er wederom scherpe contrasten op. Opener ‘What’s In Store’ kwam tot stand nadat Jaap Van der Velde verknocht raakte aan de 'tijdloze herkenbare melodieën' van verschillende volksliederen tijdens het WK voetbal. Feilloos loopt de muziek over in het huppelende ‘Children’s Day’ en de kakofonie van ‘Pawing’, waarbij het soepele, monotone spel van drummer Erik Woudwijk geldt als drijvende kracht van de band. Live wordt dit een feest.

The Homesick klinkt speels, soms een beetje excentriek, maar vooral heerlijk eigenzinnig.

Foto (c) Sarah Cass

Programma

The Homesick
Jaap van der Velde, Erik Woudwijk, Elias Elgersma

Secret Garden gaat door met beperkte capaciteit én mondmasker. Met welke zaken moet je nog rekening houden? Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs.

In het kader van

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?