Secret Garden: Rheinzand

pop / rock / song
wo07.07.21

Om 20u speelt Go March op Secret Garden. Wil je beide bands zien? Dan kies je best voor een combiticket.

Intieme concerten in een imaginaire binnentuin

De Handelsbeurs opent haar deuren weer voor publiek! Duik samen de zomer in met een reeks intieme concerten. De concertzaal transformeert voor de gelegenheid in een groene oase, compleet met plantenjungle, zacht zingende vogels en gedempt licht. Welkom in de Secret Garden van Gent.

Rheinzand - nieuw album

Als afsluiter van Secret Garden maakt het Gentse Rheinzand het feest compleet. Met hun tweede album duiken ze terug in de rijke geschiedenis van de dansmuziek, met knipogen naar psychedelische funk, disco-rock en wilde elektronica.  

Rheinzand staat voor de creatieve masterminds Reinhard Vanbergen, bekend van de popgroep ‘Das Pop’ en Mo Disko, van het befaamde disco duo ‘The Glimmers’. Samen met de zwoele vocal van Charlotte Caluwaerts zijn ze klaar voor een nieuwe festivalzomer. Op podium worden ze vervoegd door Stéphane Misseghers (dEUS) op drums en Bruno Coussée (MannGold) op bas.

Harten veroveren op de dansvloer

In 2020 kwam Rheinzands titelloze debuutalbum bij het Deense label Music For Dreams uit. De eerste single ‘Blind’ was rechtstreeks gericht op de dansvloer. Een schot in de roos. DJ Harvey pikte de track op tijdens zijn zomerresidentie op Pikes Ibiza en de band kwam meermaals voor op zijn beide Mercury Rising compilaties.

Wat volgde waren meer unieke en vlekkeloze producties, met de singles ‘Kills & Kisses’, ‘Obey’ en ‘Slippery People’, hun fantastische cover van de klassieker van Talking Heads. Ze veroveren harten en dansvloeren over de hele wereld.

Foto (c) Yaqine Hamzaoui

Programma

Secret Garden gaat door met beperkte capaciteit én mondmasker. Met welke zaken moet je nog rekening houden? Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs.

In het kader van

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?