Secret Garden: MATTIASDECRAENE

pop / rock / song, jazz
za25.07.20

Om 22u speelt Compro Oro op Secret Garden. Wil je zowel tickets voor hen als MATTIASDECRAENE, kies je best voor een combiticket.

Intieme concerten in een imaginaire binnentuin

Duik samen met de Handelsbeurs de zomer in met een reeks intieme concerten. De concertzaal transformeert voor de gelegenheid in een groene oase, compleet met plantenjungle, zacht zingende vogels en gedempt licht. Welkom in de Secret Garden van Gent. 

MATTIASDECRAENE

Na de nachtelijke ontucht en turbulente grooves van Nordmann en MDCIII trekt Mattias De Craene voor zijn solo-parcours naar binnen. 

Niet enkel door op zoek te gaan naar een persoonlijke en meer introverte sound op de wip tussen minimalisme en melancholische meditatie, maar ook door de focus op de saxofoon als innerlijke klankkast.

Er zijn raakvlakken met de werelden van Nils Frahm en Colin Stetson, maar De Craene hanteert een taal die helemaal de zijne is en waarin tedere hunkering en het tumult van een woeste natuur samenkomen.

Saxofoon als klankgenerator 

De Craene werkt met loops en effecten, maar de bouwstenen van zijn muziek - zowel de lange,
etherische melodielijnen als de onbestemde klanken - worden exclusief gecreëerd met de
saxofoon. Het instrument is niet zomaar een verlengstuk van de muzikant, maar een klankgenerator die weelderigheid en filmische repetitiviteit samenbrengt, een sirene die de luisteraar verleidt. 

Het resultaat van die koers klinkt vloeiend en vrij, is doordrongen van een Noordelijke weidsheid die onvoorspelbaar bedwelmt.

foto © Francis Vanhee

Programma

MATTIASDECRAENE (MDCIII, NORDMANN)
sax, elektronica, loops, soundscapes

Secret Garden gaat door met beperkte capaciteit én mondmasker. Met welke zaken moet je nog rekening houden? Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?