School of Seven Bells / The Tellers / Get Cape. Wear Cape. Fly

pop / rock / song
vr05.11.10

School of Seven Bells
School of Seven Bells was ooit een mythische academie voor zakkenrollers in Zuid-Amerika. Sinds 2006 is het ook een moderne shoegaze-band uit Brooklyn, die opvallend mainstream klinkt. ‘Droompop die niet bang is van een te commercieel geluid’ (fileunder.nl) Na samen getourd te hebben in het voorprogramma van Interpol, verenigden tweelingzussen Alejandra en Claudia Deheza (On! Air! Library!) zich met lucky bastard Benjamin Curtis (Secret Machines) tot SVIIB. In 2008 was er hun eerste plaat Alpinisms (2008, Humo***). In een zomer waarin chillwave omnipresent was, kwam Disconnect from Desire als een welkome afwisseling.

Midden oktober was op hun de Facebookpagina het nieuws te lezen dat Claudia wegens persoonlijke reden SVIIB ging verlaten.

Some people will probably call the record detached, and one of its most curious (but frankly awesome) analogues is Madonna's chilly electropop album Ray of Light. I don't want to force the comparison, but like Madonna, SVIIB assimilate niche, underground sounds and set them in a broader pop context. (Pitchfork)

The Tellers
Pure pop uit Wallonië. Nieuwe line up, nieuwe plaat. Nieuwe hits?
Ergens tussen the Libertines en the Violent Femmes kan je deze The Tellers plaatsen. Het karakteristieke stemgeluid van zanger-gitarist Ben Bailleux-Beynon geeft de muziek een extra melancholische tint. Zijn welsh accent heeft hij te danken aan zijn moeder die afkomstig is van Cardiff. Uit de EP More (2007) werd Second Category gekozen voor een reclame voor Canon. Het werd een grote hit met 35.000 verkochte exemplaren. Ook de debuutplaat Hands full of ink deed het meer dan behoorlijk: hoog genoteerd in de Ultratop. The Tellers behoort tot de 10 meest beluisterde Belgische artiesten op Myspace. Een zware Europese tour betekende bijna het einde voor The Tellers: alleen de zanger bleef over. Fabrice Détry (Hallo Kosmo, Austin Lace), producer van The Tellers, kwam de band vervoegen. En met Gordon Rafael (The Strokes) namen ze een nieuwe plaat op die in september uitkomt voor 62TV Records.

Get Cape. Wear Cape. Fly
Brit. Solo. Sam Duckworth. Hit 'Find the Time'.
Lange naam voor een solo artiest: Samuel Lloyd Duckworth. Binnenkort komt zijn 3de gelijknamige plaat uit waarop we de intussen vertrouwde mix horen van indiepop, electronica en akoestische muziek. Duckworth heeft Birmese roots, schrijft overwegend maatschappijkritische teksten en zet zich onder meer in voor Oxfam en Fair Trade. Op zijn nieuwe single Collapsing Cities werkte hij samen met drum and bass icoon Shy Fx. Find the Time was enkele jaren geleden een dikke StuBru hit.

+ DJ's Arnoud & Herlinde

19u00 - deuren
20u15 - School of Seven Bells
21u30 - Get Cape. Wear Cape. Fly.
22u45 - The Tellers
Tickets: vvk € 14,5 | adk € 16 incl. reservatiekosten


I.s.m. met Democrazy

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?