Sarah Ferri 'Ferritales'

pop / rock / song
do19.12.13

Sarah Ferri stelt momenteel haar debuutplaat ‘Ferritales’ voor. Haar tournee sluit ze af in De Handelsbeurs.

De Gentse met Italiaanse roots wordt overal geroemd om haar schitterende stem die zich als een kameleon onmerkbaar van het ene genre naar het andere kleurt. Van Tori Amos over Ella Fitzgerald tot Joni Mitchell.

Er worden zoveel namen opgesomd dat het niet anders kan dat Ferri een aparte stem en een eigen stijl heeft ontwikkeld. Haar nummers dansen inderdaad vrolijk van het ene genre naar het andere maar er blijft die rode draad die van dat Ferrisprookje één verhaal maakt.

‘Ferritales’ kreeg voor een debuut ongezien lovende en enthousiaste kritieken. Humo schreef: “een betere, krachtigere, multifunctionelere stem hebben we dit jaar nog niet gehoord in eigen land.”

En radio 1 voegde daar aan toe: “Ferri haalt haar inspiratie uit een breed spectrum van artiesten als Django Reinhardt en Ella Fitzgerald. Vooral haar bewuste keuze voor achtergrondkoortjes in plaats van strijkers in combinatie met haar indrukwekkend stembereik geven ‘Ferritales’ een heel eigen sound.”

En ook StuBru deed niet onder: “Straffe zangeres, ze zit 'spot on' in deze song, mooie melodie en arrangement, het boeit van begin tot einde. Ik zie het iemand anders niet direct doen, zulke songs staan of vallen met de toonvastheid van de zangeres en Sarah Ferri slaagt daar probleemloos in.”

Om haar CD met het nummer 'Dancing in the supermarket' te presenteren, trad Sarah Ferri ondermeer op in koffiehuisjes en winkels, akoestisch, dicht bij de mensen. In de Handelsbeurs is het nog een laatste keer feest met Ferri. Laat dat niet aan je voorbijgaan. ‘t Is geen supermarkt maar je mag er wel dansen.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?