Santos Silva, Zetterberg & Lindwall / Peter Jacquemyns Fundament

grensverleggend, ingetogen
jazz
vr12.05.17

Klankenkathedraal

De prachtige setting van de Sint-Jacobskerk leent zich perfect voor de Portugese trompettiste Susana Santos Silva. Ze gaat een ongebruikelijk gesprek aan met bassist Torbjörn Zetterberg en organist Hampus Lindwall.

Fundament gaat op verkenning in de wereld van de laagste en donkerste frequenties. Bassist en beeldend kunstenaar Peter Jacquemyn trommelde er elf gelijkgestemden voor op.

Kaja Draksler-Susana Santos Silva-De Beren Gieren 30/01/2015

Santos Silva, Zetterberg & Lindwall

Santos Silva gooide in de Handelsbeurs met Lama al hoge ogen, en ook met De Beren Gieren werkte ze succesvol samen. Deze keer komt ze met kompaan Zetterberg en organist Hampus Lindwall, die vooral hedendaagse muziek uitvoert.

Het leidde tot If Nothing Else (Clean Feed, 2015), een gefragmenteerd, spookachtig en ongrijpbaar album. Kortom, muziek om in een kerk te beleven.

Lees de review van Enola.

Het is kaal en etherisch, maar tegelijkertijd met een eigenaardige, haast surreële twist. Een verrassend originele en eigenzinnige plaat

Enola

Fundament

Een diepe, duistere klankmassa. Dat krijg je als maar liefst vijf contrabassen gezelschap krijgen van brommende en ronkende blazers uit de laagste registers. De inzet: het ongebruikte potentieel van de instrumenten, het ontegensprekelijke talent van de individuen en een spannende combinatie van texturen.

Muzikanten

Het trio
Susana Santos Silva (trompet), Torbjörn Zetterberg (contrabas), Hampus Lindwall (kerkorgel)
Fundament
Peter Jacquemyn (contrabas, stem, concept), Yannick Peeters (contrabas), Kristof Roseeuw (contrabas), Lode Leire (contrabas), Pieter Lenaerts (contrabas, stem), Eric Sleichem (tubax), Jan Pillaert (bastuba, stem), Carl-Ludwig Hübsch (bastuba, stem), Johannes Bauer (trombone), Gregoire Tirtiaux (baritonsax, stem), Mathieu Lilin (baritonsax), Peter Verdonck (bassax, stem)

Locatie

Sint-Jacobskerk
Bekijk op Google Maps

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?