Sander De Winne group: 'Traekfugle' ft. Iki / Maria Faust: 'Sacrum Facere'

jazz
do21.04.16

DE TREK NAAR HET NOORDEN

Sander De Winne is een van onze zeldzame mannelijke jazz­zangers. En hij heeft karakter, dat bewijst deze samenwerking van zijn kwintet Kosmos met het vocaal ensemble IKI. Min­stens even ongewoon is het project van de Estse Maria Faust, die een werk schreef voor kannel (folkharp), blazers­ensemble en (geprepareerde) piano. Daarmee zoekt ze de grens op tussen hedendaagse gecomponeerde muziek en improvisatie.

SANDER DE WINNE GROUP: ‘TRAEKFUGLE’ FT. IKI

Begin 2015 nam De Winne met Kosmos een album op voor het W.E.R.F.-­label. Zijn inspiratie haalde hij bij Afikaanse muziek en koormuziek. Voor dit concert nodigt hij de Deense zangeres­sen van IKI uit. Hun improvi­saties leiden tot complexloze, speelse en virtuoze resultaten.

Kosmos
Sander De Winne (zang, composities, arrangementen), Steven Delannoye (tenorsax, sopraansax, basklarinet), Bram De Looze (piano), Lennart Heyndels (contrabas), Lionel Beuvens (drums, percussie)

IKI
Anna Mose, Mia Marlen Berg, Mette Skou, Kamilla Kovacs, Guro Tveitnes, Johanna Sulkunen, Sofie Holm (zang)

MARIA FAUST: ‘SACRUM FACERE’

Voor saxofoniste Maria Faust is het onconventionele een levens­stijl. Vanuit Kopenhagen werkt ze al geruime tijd aan een oeu­vre dat onmogelijk vast te pin­nen valt op een genre. Klassiek, orkestrale muziek en impro­visatie worden samengebracht. Bij Sacrum Facere (2014) leidt het tot een rijke muzikale taal tussen Arvo Pärt, Oost­-Europese fol­klore en statig minimalisme.

Maria Faust (altsax, klarinet), Francesco Bigoni (klarinet), Ned Ferm (tenorsax, klarinet), Emanuele Maniscalco (‘prepared’ piano), Kristi Mühling (kannel), Tobias Wiklund (trompet), Mads Hyhne (trombone), Daniel Herskedal (tuba)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?