Salagon Quartett (strijkkwartet)

klassiek
di15.12.15

DE MEESTER EN DE LEERLING

Na dirigent Philippe Herreweghe sloot ook het Handelsbeurspubliek Christine Busch al euforisch in de armen. Op de internationale scène groeide deze violiste inmiddels uit tot een gerespecteerd voorvechtster van de historische uitvoeringspraktijk. Met veel buikgevoel vertolkt ze samen met haar Salagon Quartett werk van Haydn, Mozart en Mendelssohn.

En dat volgens de traditie, op darmsnaren. Net als Christine Busch grijpen ook haar groepsleden Lisa Immer, Sebastian Wohlfarth en Gesine Queyras (vrouw van meestercellist Jean-Guihen Queyras) steevast naar authentieke instrumenten met bijhorende snaren.

Haydns legendarische keizerskwartet kan bij deze eerlijke aanpak alleen maar wel varen. Met dezelfde energie gaan ze zes kwartetten van Mozart te lijf, die hij een generatie later aan Haydn opdroeg.

Ook Mendelssohn richtte zich voor zijn opus 13 trouwens op een voorganger: sporen van Beethovens laatste strijkkwartetten vormen een rode draad doorheen de wonderbaarlijke partituur, waarin classicistische helderheid hand in hand gaat met romantische expressiviteit.

Salagon Quartett
Christine Busch & Lisa Immer (viool), Sebastian Wohlfarth (altviool), Gesine Queyras (cello)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?