Úrsula Moreno

wereld
do24.11.16

VURIGE ELEGANTIE

Opgroeien in een vooraanstaande artiestenfamilie, wat doet dat met je? De Andalusische Úrsula Morenobracht haar jeugd door met de legendarische flamencozanger Antonio Molina en actrice Angela Molina, ‘de Penelope Cruz van weleer’.

Creatieve voorbeelden genoeg om Moreno’s eigen glanscarrière te voorspellen. Zij is bezeten van dans. Met precisie grijpt ze de aandacht.

MORENO

Moreno toerde na haar opleiding de wereld rond met dansgezelschappen als die van Conchita del Mar en José Luis Ponce. Als ware ambassadrice van de flamenco richtte ze een dansstudio op in haar geboortestad Malaga en is ze artistiek directeur van de Cursos Internationales de Flamenco.

PRODUCTIES

Maar zelf dansen blijft natuurlijk het summum. Op de Biënnale van Sevilla soleerde ze in tal van producties, zoals ‘Noches de Amor’ (2004), ‘Vaya con Dios’ (2008) en ook haar eigen voorstelling ‘Bailando al Cante’ in 2010.

Steeds kruipt ze in de huid van krachtige personages, zoals ook de emblematische Carmen van Bizet in ‘Mi Carmen Flamenca’ (2013). Dat vuur zet ze nu voort met haar eerste concertreeks in de Lage Landen. Olé!

Úrsula Moreno (dans), José Galvañ (dans), José Luis García Bravo ‘Cheito’ (zang), Rocío Lopez ‘La Boterita’ (zang), Antonio Andrade (gitaar), Fran Moya (gitaar)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?