Rocío Bazán

wereld / flamenco / fado
do17.03.16

EEN STEM VOL DUENDE

Al sinds haar vijftiende verbaast zangeres Rocío Bazán (1977) vriend en vijand met haar buitengewone inlevingsvermogen en gevoel voor ritme. Haar empathie en techniek scherpten nog aan met de jaren, maar de Andalusische flamencowereld zag de kwaliteiten van deze vurige cantante al in van dag één.

De bakermat van de Spaanse flamenco ligt in de zuidelijkste regio Andalusië. Daar leveren ze vandaag de dag in de provin­cie Malaga de meeste inspan­ningen om hun geliefde muziek­traditie in leven te houden. Ze hebben geluk, want net nu dient er zich een hele sterke generatie jonge artiesten aan. Voor velen zijn Rocío Bazán voor zang en Rocia Molina voor dans de belangrijkste voorlopers.

Bazán staat dus hoog op de ladder voor de cante flamenco. Haar stiel leerde ze bij flamenco­grootheden als Fosforito, Naranjito de Triana, Jose de la Tomasa, Calixto Sanchez en Juan Peña ‘El Lebrijano’. Ze won belangrijke prijzen als de Jovenes Valores del Festival del Cante de las Minas in 1999 en Girardillo in de Flamenco­-biënnale van Sevilla in 2002, waarna ze een podium kreeg over heel de wereld.

Rocío Bazán (zang), Manuel Herrera (gitaar)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?