Rocío Márquez (zang)

wereld
di23.02.21

Om de Corona-pandemie te helpen indijken, werden in de Handelsbeurs alle concerten t/m 18 mei uitgesteld naar een latere datum of afgelast. Dit is een verplaatst concert. Tickethouders werden op de hoogte gebracht. Lees meer in het nieuwsbericht.

"the voice of a new generation of cante jondo singers"

De Andalusische Rocío Márquez staat bekend als de 'Ster van het Zuiden'. Dit heeft alles te maken met haar buitengewone flamencostem: zacht en veelzijdig met een breed palet aan emoties. 

Naast fijnzinnige vertolkingen van het klassieke flamencorepertoire zoekt deze ware artieste ook graag de grenzen van het genre op, met uitstapjes richting rock, elektro en de impro scene. Ze presenteert haar vijfde studioalbum Visto en El Jueves, waar ze de grenzen tussen cante en lied laat vervagen. 

Rocío Márquez timmert al meer dan tien jaar aan een solide artistieke carrière. Sinds ze in 2008 de prestigieuze Lámpara Minera Award won, verspreidde haar stem zich verder binnen Europa. Vandaag de dag is ze een toonaangevend licht in de flamenco scene.

Márquez has become one of the undisputed stars of contemporary cante jondo (…) She transcends labels and is one of Spain’s great artistic personalities.

Nacho Ruiz, Metrópoli

A new demonstration of exceptional elegance. A mosaic of emotions captured with patience, attention to detail, and a know-how that confirms her as a master of her craft.

Marcos Gendre, zonadeobras.com

Extra info

Bezetting
Rocío Márquez (zang), Canito (guitarra), Agustín Diassera (percussie)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?