Rocio Marquez

wereld / flamenco / fado
wo23.10.13

Ondanks haar nog jonge leeftijd (28 jaar) staat de Andalusische Rocio Marquez bekend als de “Ster van het Zuiden”. Dit heeft alles te maken met haar buitengewone flamencostem. Een heerlijk buigzaam instrument die de essentie in flamenco belichaamt en ook echo’s laat horen uit het verleden: zacht en veelzijdig met een breed pallet aan emoties.

Rocio Marquez zingt dan ook al van kleins af aan in de typische Fandango-klasjes van de plaatselijke Peña Flamenca in Huelva. Op 9-jarige leeftijd wint ze de Premio de Fandangos de Huelva. Zoals zovele flamencozangers reist ze van de ene wedstrijd naar de andere, tot ze een paar jaar terug de meest prestigieuze La Làmpara Minera wint –maar liefst in drie categorieën. Dan gaan de deuren voor Marquez open en begint ze ook in Europa een stem te krijgen.

Ze houdt ervan veel verschillende stijlen cantes met elkaar af te wisselen. Ze is geboeid door die rijkdom binnen de vocale flamencotraditie. Haar grootste invloeden zijn zangtalenten als Jose de la Tomasa, Paco Taranto, maar ook de recentere Miguel Poveda. Met haar warme stem boordevol emoties wint ze je moeiteloos voor zich.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?