Robin Verheyen & Marc Copland

jazz
di16.12.14

Het concert van Robin Verheyen met grootheden Marc Copland, Gary Peacock en Joey Baron op Jazz Middelheim 2013 mag gelden als zijn officiële overstap naar de Premier League van de moderne jazz. Dat wordt nu vervolgd in een duoconcert met pianist Copland. Vooraf presenteert pianist Augusto Pirodda, die ook al met Peacock speelde, zijn nieuwe kwartet.

ROBIN VERHEYEN & MARC COPLAND

Kempenzoon Verheyen trok jaren geleden naar New York om zich verder te bekwamen en verbonden te smeden. Dat leverde knappe resultaten op, met als bekroning het concert op Middelheim. Met de lyrisch ingestelde Copland speelde hij enthousiast onthaalde concerten in de Verenigde Staten. Eindelijk brengen de twee eigen werk en standards naar België.

Robin Verheyen (sopraan- en tenorsax), Marc Copland (piano)

SUPPORT: AUGUSTO PIRODDA QUARTET

Augusto Pirodda is een fijnbesnaard stilist die kan omschakelen naar een minder voorspelbare stijl. Om die slingerbeweging uit te voeren, omringt hij zich met een ideale band, met daarin een van de meest solide ritmesecties van deze contreien. Ook is er saxofonist Ben Sluijs, begenadigd met zowat de mooiste klank van de Lage Landen.

Augusto Pirodda (piano), Ben Sluijs (altsax), Manolo Cabras (contrabas), Marek Patrman (drums)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?