Rhys Chatham: 'G3' + Leo Abrahams, Seb Rochford & guest Rodrigo Fuentealba

pop / rock / song
vr23.09.11

Op 23 september staat de gitaar centraal in de Handelsbeurs. Op dit dubbelconcert ontdek haar niet enkel als instrument, maar ook als object, percussiemiddel, verlengstuk en medium.

RHYS CHATHAM & GUESTS: ‘G3’

De muziek van Rhys Chatham (New York) staat met één been in de minimalistische avant-garde, waar grote componisten Lamonte Young, Terry Riley en Steve Reich hun sporen verdienden en met het andere been in de beruchte punkscene van de jaren ‘70, met bands als The Ramones en Sonic Youth. In 1977 bracht Rhys Chatham deze elementen samen in zijn legendarische ‘Guitar Trio’. Dat zou later omgedoopt worden tot ‘G3’, want niet drie, maar liefst tien gitaren, een bas en drums bundelen nu hun krachten om dit zinderende stuk uit te voeren.

De rondzwevende boventonen, de golvende dynamiek, gecombineerd met de energie en volledige overgave van de uitvoerders, staan garant voor een onvergetelijke ervaring. Het spirituele en quasi hypnotische karakter, zorgt voor een tranceverwekkende prikkeling van de zintuigen.

Rhys wordt bijgestaan door gitaristen Johannes Verschaeve (The Van Jets), Wolf Vanwymeersch (The Van Jets), door Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds), Brent Vaneste (Steak Number Eight), Leo Abrahams, Yuri Landman, Rory Claes (student PHL), Marijke Hellemans (Student Conservatorium Gent) en Rodrigo Fuentealba. Drummers zijn Pieterjan Vervondel (Madensuyu) en Seb Rochford.

LEO ABRAHAMS, SEB ROCHFORD & GUEST RODRIGO FUENTEALBA

Leo Abrahams is een Engelse gitarist die samenwerkte met artiesten als Brian Eno, Marianne Faithfull, Grace Jones, Paul Simon en Bryan Ferry. Voor deze speciale gelegenheid slaat hij de handen in elkaar met drummer Seb Rochford (Babyshambles, Polar Bear) en nodigt de Gents-Chileense gitarist Rodrigo Fuentealba (Gabriel Rios, Novastar) uit als gast.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?