Resonance Ghent met Oubys, Sendai & Kangding Ray

pop / rock / song
za07.04.12


Resonance Ghent geeft een platform aan hedendaagse, elektronische muziek in al zijn vormen en gedaanten. Dit jaar staan er weer drie bijzonder sterke acts op het programma:

OUBYS

"It's a path with its own story, with surprising turns and corners". Beïnvloed door 'kraut' legends Can en Faust, alsook ambient-pionier Brian Eno, weet Hasselaar Wannes Kolf als Oubys pulserende soundscapes uit z'n elektronische set-up te toveren, diep, donker en steeds verrassend.

SENDAI

Het Belgisch-Berlijnse duo Sendai (Yves De Mey & Peter Van Hoesen) neemt steeds verder afstand van hun habitat, de dansvloer. Op Geotope, hun in maart te verschijnen debuutalbum op Time To Express, gaan De Mey's subtiele modulaties hand in hand met Van Hoesen's scherp gevoel voor compositie en sound-design, en wordt een nieuwe dynamiek gecreëerd, uiterst geschikt voor oor én oog. Na een opgemerkte passage op het Berlijnse Transmediale festival, een première voor Belgie.

KANGDING RAY

Schipperend tussen digitaal en organisch etaleert David Lelettier zijn brede muzikale achtergrond. Achter een drumkit of met een gitaar rond de schouders, en tegenwoordig als Kangding Ray creëert hij een subtiel en rhythmisch audiovisueel geheel van digitale onregelmatigheden, eens overstuurd, dan weer micro-tonaal. Met OR, z'n recentste album, verschenen op het Raster-Noton label in 2011 en terug te vinden op menige eindejaarslijst, schreef hij de soundtrack bij een ineenstortend economisch systeem. Kangding Ray, relevanter dan ooit.


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?