Radio Ultra Modern

ander format
za04.06.11

Al bijna vijf jaar schuimt Radio Modern de Vlaamse zalen af met retro feesten in de stijl van de jaren ‘50: gevulde dansvloeren, de Modernettes en hun Beauty Boudoir, dames in gebloemde jurken, mannen met vetkuiven en jive danspassen werden zo stilaan gemeengoed.

Het voorbije jaar werd de aandacht van Radio Modern getrokken toen op de radio steeds meer nummers met een retro melodie de hitlijsten haalden. De stijl won snel aan populariteit en werd Elektro Swing gedoopt. Radio Modern brengt in 2011 dit opkomend genre naar België onder de naam Radio Ultra Modern: muziek van toen gemixt met de beats van nu, uitgewerkt tot een feestconcept dat het beste van beide periodes verenigt.
Radio Ultra Modern biedt u een avond lang een pompende party met de verfijnde elementen van toen: beats en burlesque, vinylplaten en videoprojecties, charlestonjurken en retro getinte hits uit de charts.

Het authentieke geluid van de eerste Grote Depressie, genadeloos gemixt met de technologie van de tweede.

Radio Ultra Modern roept het gevoel op van de roaring twenties, in een versie die dansvloeren vandaag tot de nok vult dankzij een moderne twist. It don’t mean a thing if it ain’t got that elektro swing!

ELEKTRO SWING

Het geheim van elektro swing is simpel: deze muziek overstijgt grenzen als leeftijd, sociale status, huidskleur en nationaliteit. Elektro swing verenigt iedereen op de dansvloer dankzij zijn ontelbare crossovers en invloeden. Ouderwetse downtempo ritmes worden de hele nacht lang gemixt in een draaikolk van pompende elektronische beats. Het resultaat is een vernieuwend, maar authentiek geluid.

Elektro swing is geen genre dat zich beperkt tot een aantal aficionados in de underground scene. Liefhebbers van elektronica en hiphop appreciëren het genre omwille van de clubgerichte dansbaarheid en de urban elementen waarvan de muziek doorspekt is. Jazzfanaten kunnen zich erin vinden dankzij de vele originele invloeden van jazz, ragtime en swing die de rode draad vormen in elektro swing. Wie van wereldmuziek houdt, wordt aangetrokken tot de gypsy swingelementen en zelfs mensen die niet bezig zijn met muziekgenres maar gewoon graag dansen, zijn verkocht door de aanstekelijke ritmes van klassieke dansen als de jitterbug of de charleston.

Elektro swing maakt furore in de elektronische pop en dance scene, getuige twee hits die de internationale hitlijsten wekenlang aanvoerden: ‘I No Speak Americano’ van het Australische Yolando Be Cool, een herwerking van de klassieker ‘Tu vuo fa l’americano’ uit 1956. Peggy Lee’s ‘Why Don’t You’ kreeg ook een opfrisbeurt door de Serviër Gramophonedzie.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?