Rabih Abou­-Khalil

jazz
do14.04.16

MEDITERRANE MEANDERS

Dankzij muzikanten als Rabih Abou­-Khalil klinkt de Arabi­sche luit of oud ook in deze contreien bekend in de oren. Daarenboven legt hij de link tussen Westerse en Oosterse muziektradities, omdat hij ze steevast op een even virtuoze als naadloze manier combi­neert. Jazz, de Arabische tra­ditie en veel meer in een mee­slepend en vurig verbond.

Abou-­Khalil bespeelt zijn instrument op een duizeling­wekkend complexe manier, zonder de impact van de muziek in het gedrang te brengen. Dat hij samenwerkte met jazzmu­zikanten, fadostemmen, strijk­kwartetten en symfonische orkesten benadrukt zijn veelzijdigheid.

Bovendien weet de artiest met­ gezellen rond zich te verzame­len voor wie het combineren van die werelden al net zo vanzelfsprekend is. Hungry People (2012) liet hem horen met zijn vaste kwintet, waarin accor­deon, tuba en zang ook een plaats krijgen. Drie jaar later komt Abou­-Khalil, live ook steeds goed voor een portie absurde humor, zijn nieuwste album voorstellen. Gegaran­deerd een kleurrijke avond.

Rabih Abou-Khalil (oud), Luciano Biondini (accordeon), Gavino Murgia (zang, sopraansax), Michel Godard (tuba), Jarrod Cagwin (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?