Pieter Embrechts: 'A Street Concert'

aanstekelijk
pop / rock / song
do13.12.18

Op deze concertavond is er een collectie van gerecycleerde (fiets)tassen en zakken verkrijgbaar in de inkomhal. Lees meer.

Gezongen portretten op doek

Pieter Embrechts klimt voor het Festival van de Gelijkheid het podium op met een kruisbestuiving van cinema, muziek en theater. 

Voor deze muzikale documentaire trok hij binnen zijn stad naar het bruisende Borgerhout. Het resultaat: een eerlijk en gezongen portret over inwoners van de Antwerpse Turnhoutsebaan.

A Street Concert

De voorbije jaren interviewde Pieter Embrechts boeiende mensen die wonen, werken en wandelen op de Turnhoutsebaan in het Antwerpse Borgerhout. 

Deze verhalen zijn verwerkt tot songs en filmische portretten. Na het succes van de eerste tournee volgt de herneming, compleet met een boek met cd én dvd.

“De Turnhoutsebaan staat symbool voor de evenwichtsoefening van de multiculturele stedelijke samenleving die elke Europese stad kent. Antwerpen telt meer nationaliteiten dan New York en heeft na Amsterdam het hoogste aantal nationaliteiten ter wereld. Na een wandeling op de Turnhoutsebaan ben je dan ook op alle continenten geweest.”

Om instant blij van te worden. Dat het een les mag zijn voortaan meer naar anderen te luisteren. Want iedereen, jong en oud, heeft iets te vertellen.

Magali Degrande - Het Nieuwsblad

I.h.k.v. Festival van de Gelijkheid

foto © Diego Franssens

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?