Phronesis 'Pitch Black'

jazz
vr18.10.13

Dit concert is toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Lees meer in de tekst hieronder en in het artikel uit Handelsbeurs Magazine #5. Meer info via info@handelsbeurs.be

Pitch Black is een jazzconcert in complete duisternis.

De zus van contrabassist Jasper Høiby is slechtziend. Høiby vroeg zich af hoe moet zijn om als muzikant én als publiek blind te zijn.

Hoe spelen en hoe ervaren we muziek wanneer één van onze zintuigen wegvalt? Verscherpt de afwezigheid van een zintuig onze andere zintuigen? Hoe gaan we dan communiceren we met de mensen rondom ons? Verandert ons bewustzijn? Wat voelen en horen we? ‘Bekijken’ we de dingen anders?

Het bekroonde Brits-Scandinavische jazz trio verkent zo onze zintuiglijke relatie met muziek. Na een succesvolle première van dit bijzondere project in het Brecon Jazz Festival in 2011, had de Telegraaf het in een 5-sterren recensie over een “unieke, niet te missen triomf”.

In 2012 werd Phronesis bekroond met de London Jazz Award voor hun Pitch Black project bij de ‘London Awards for Art and Performance’. Ook het album ‘Walking Dark’ kreeg heel lovende recensies: “Phronesis creates music from the heart and soul, and makes the world just that little bit better.” Beluister hier enkele samples uit 'Walking Dark' en lees de recensie over de plaat op kwadratuur.be.

Phronesis was al een paar keer te gast in ons land. Kwadratuur.be was alvast onder de indruk over hun passage.

Jasper Høiby (Denemarken) - contrabas, Ivo Neame (UK) - piano, Anton Eger (Zweden) - drums

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?