Peter Broderick (solo)

aanstekelijk, ingetogen
pop / rock / song
za18.02.17

Nieuw album Partners

De Amerikaan Peter Broderick is niet voor één gat te vangen. Deze multi-instrumentalist maakte filmmuziek en indiemuziek, werkte solo of als gastmuzikant bij o.a. Nils Frahm, onder verschillende labels en verschillende vaandels.

Na tal van projecten en tours met o.a. Efterklang keerde hij solo naar zijn piano terug. Als vertrekpunt: het nummer ‘In a landscape’ van John Cage; het resultaat een intrigerende en bejubelde nieuwe plaat.

The feeling of playing this piece really brought me close to the piano again, and brought new life to my own piano songs.'

Peter Broderick

Erased Tapes

Waar Broderick bij het label Bella Union meer alternatieve singer-songwriter albums maakt, zijn de platen onder Erased Tapes meer ingetogen en veelal instrumentaal. Dat laatste geldt ook voor Partners.

Hij experimenteerde lustig met spontane pianocomposities en geïmproviseerde tekstflarden, en creëerde zo een album om 'steeds weer opnieuw te beluisteren en je over te verbazen' (written in music, ****).

Support: Dudal

In 2015 kwam Dudal voor het eerst op de radar met een debuut EP op het Franse label Found Toys Creative. De muziek van deze twintiger, die overigens ook het Gentse label Dauw cureert, kenmerkt zich door lo-fi melodieën die zich nestelen in traag opbouwende geluidstexturen die resulteren in fragiele elektroakoestische composities.

Na enkele shows in eigen land, trok Dudal in 2016 ook naar Berlijn, Praag en Londen voor een reeks intieme concerten. Momenteel werkt hij aan een volwaardige eerste langspeler maar daarnaast staan ook samenwerkingen met, onder andere, Stijn Hüwels en Will Samson in de steigers.

Muzikanten

Support
Dudal
Solo
Peter Broderick

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?