Peter Broderick: 'Blackberry'

pop / rock / song
wo30.03.22

De voorziene support Catbug wordt geannuleerd wegens gezondheidsredenen. We behouden de oorspronkelijke timing, dus aanvang concert om 21u.

Nieuw album

Ondanks de beperkingen die de voorbije periode met zich meebrachten, zat de Amerikaanse singer-songwriter Peter Broderick niet stil. Zijn nieuwe album Blackberry (2020, Erased Tapes) nam hij op in zijn Londense slaapkamer, met bijdragen van zijn vrouw en zangeres Brigid Mae Power en stiefzoon Seán Power. Hij noemt het niet voor niets "Experimental-Bedroom-Folk-Pop". 

Recent kwam daar nog de EP The Wind That Shakes The Barley bij. Het is een weemoedige ode aan het bekende lied van de Ierse dichter Robert Dwyer Joyce. Voor zover een veelomvattende en excentrieke man als Broderick niet elke podiumervaring bijzonder maakt, valt er dus ook genoeg nieuw materiaal te ontdekken op deze solotour.

Blackberry

Broderick ziet de braamplant als een symbool van veerkracht. De song is een uitgestrekte en meditatieve ambient trip, een balsem voor de verbijsterende chaos van het huidige tijdperk.

“It weaves itself all through our countryside, playing an important role in holding the soil together, and also makes its way into our cities, proliferating even in such hyper urban environments as London. And while most modern people have lost the ability to identify the wild plants growing around us, the Blackberry remains a commonly foraged plant all around the globe.”

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?