Patricia Kopatchinskaja (viool) & Markus Hinterhäuser (piano)

klassiek
ma21.10.13

INTENSITEIT VERZEKERD

1851. Terwijl hij geplaagd wordt door de eerste tekenen van waanzin en door ruzies met uitgevers en burgemeesters, pent Robert Schumann in de herfst zijn twee vioolsonates neer. De eerste nog kwiek en schatplichtig aan Mendelssohn, de tweede episch en barstend van genialiteit.

1964. Galina Oestvolskaja, bewonderd door Sjostakovitsj en verguisd door het systeem, zit aan haar opplooibare tafeltje in een park in Sint-Petersburg en rouwt om haar jong gestorven geliefde. Ze componeert daar het duet voor viool en piano, ascetische muziek vol eenzaamheid, dialoog en mokerslagen.

2005. Patricia Kopatchinskaja gaat met Herreweghe op tournee met een bijna provocerende interpretatie van Beethovens vioolconcerto. Dat resulteert in een wijd geprezen cd-opname. Dan al is duidelijk dat haar compromisloze muzikaliteit ideaal is voor de intense, weerbarstige werken van Schumann en Oestvolskaja.

Markus Hinterhäuser is de kersverse directeur (sinds 25/09/13) van de Salzburger Festspiele, een van de meest gerenommeerdeklassieke muziek- en theaterfestivals in de wereld.

Patricia Kopatchinskaja wijzigt het originele programma van haar concert op 21 oktober aanzienlijk. De twee Schumannsonates worden vervangen door een extra sonate voor viool en piano van Oestvolskaja en door werk voor solo viool van Bach, Bartók en Kurtag.

Alle tickethouders van dit concert worden via e-mail op de hoogte gebracht van deze programmawijziging. Klanten krijgen, indien gewenst, dan de kans hun ticket te laten terugbetalen of om te ruilen voor een ander concert.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?