Paolo Angeli solo / Lara Rosseel band: 'De Grote Vrouw' (cd-releases)

jazz
do05.03.20

Lara Rosseel band | Ethnic acoustic jazz

Belgische bassiste Lara Rosseel brengt met haar eigen band een speels repertoire. Ze presenteert op de plaat De Grote Vrouw dansende melodieën met heerlijk verrassende ritmes, waarbij ze haast filmische jazz laat flirten met Afrikaanse traditionele roots.

Rosseel werkte samen met ondermeer Zap Mama en baste bij Chris Joris, Pierre Vaiana en Pierre Van Dormael. Aan bagage geen gebrek dus, noch aan inspiratie en dat hoor je dan ook in de wonderlijke composities van haar eigen band. 

Lara Rosseel, de poëet op de contrabas en een begaafd componiste; de stille ziel met respect en liefde voor de muziek, die ze wil ontdekken en die, wat haar betreft, vele kanten uitgaat en meerdere gezichten draagt.

Chris Joris

Paolo Angeli plays Radiohead

Paolo Angeli keert voor de derde keer naar de Handelsbeurs terug (foto's). Deze Sardiniër verbouwde zijn gitaar tot een indrukwekkend miniatuurorkest en doet daar interessante dingen mee. Op zijn conceptplaat 22:22 Free Radiohead (2020) laat hij Britse alternatieve rock rijmen met boogstreken uit het Midden-Oosten, psychedelische drones en lyriek uit de jazz- en zigeunersferen. 

Hij verbuigt het repertoire van Radiohead in absolute vrijheid, waarbij hij met zijn orkestgitaar de songs ontmantelt en terug opbouwt als een portaal tussen oost en west. 

foto © Elisa Maenhout, Niko Himschoot

Programma

Paolo Angeli
Paolo Angeli (geprepareerde Sardijnse gitaar, zang)
Lara Rosseel band
Jan Van Moer (bugel), Stefan Bracaval (basfluit, traverso), Frederik Heirman (trombone), Joppe Bestevaar (baritonsax), Robbe Kieckens (percussie), Jan-Sebastiaan (gitaar), Sep François (vibrafoon, marimba, percussie), Lara Rosseel (contrabas, compositie)

Het eerder geprogrammeerde Stephan Crump’s Rosetta Trio moest afhaken wegens onvoorziene omstandigheden.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?