Otis Taylor

vr19.10.12

OTIS TAYLOR

Otis Taylor, geboren in 1948, groeit op in Denver tussen de jazz en de blues en leert op jonge leeftijd banjo en mondharmonica spelen. Niet lang daarna volgen zijn eerste concerten met de Otis Taylor Blues Band en een samenwerking met Deep Purple gitarist Tommy Bolin.

In 1977 laat hij de muziekscene voor wat ze is om een succesvolle carrière te starten als antiekhandelaar en, jawel, coach in een professionele wielerploeg.

Midden de jaren '90 keert hij alsnog terug naar zijn eerste liefde, de muziek. Het levert de bluesman een prachtige reeks platen op die muzikaal uitdagend blijven (banjo, cello, psychidelische invloeden, ...) en gecombineerd gaan met sociaal gedreven teksten. De muziek weerspiegelt de man.

Taylor wordt door critici beschouwd als één van de meest relevante bluesartiesten van de laatste twintig jaar. Iemand die de blues scene wakker heeft geschud.

Eind 2010 kampt hij met zware gezondheidsproblemen. Otis pent in de aanloop naar een operatie inderhaast nog nummers neer... "Just in case". Dit jaar kwam 'Contraband' uit (de vijfde langspeler in amper zes jaar). Ook deze keer weer een andere Otis Taylor. Klarinet, djembé, ... en muziek beïnvloed door gospel en prison-songs.

Taylor overstijgt tijd, genre en leeftijd. Een must voor muziekliefhebbers tout court.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?