Osama Abdulrasol kwintet

wereld / flamenco / fado
vr28.10.16

BABYLON 2.0

Als je Osama Abdulrasol de snaren van zijn kanun hoort bespelen, weerklinkt het oude Babylon met vleugjes van Westerse klassieke muziek en hedendaagse jazz. De creativiteit van deze Iraakse wereldburger swingt werkelijk de pan uit. Met vier andere virtuozen stelt hij een nieuwe plaat voor.

DE COMPAGNIE

Abdulrasol koos kompanen die zich met evenveel gemak tussen genres en culturen begeven. Zo schoot Philippe Thuriot diep in de roos met zijn interpretatie van de Goldbergvariaties van Bach, maar staat hij evengoed zijn mannetje op het jazzpodium.

Ook percussionist François Taillefer, sopraan Helena Schoeters en cellist Lode Vercampt staan om hun veelzijdigheid bekend.

ABDULRASOL?

Naast zijn haast bovenaardse vingerwerk, kan Abdulrasol ook als componist beklijven. Hij combineert de bijzondere talenten in zijn groep tot een verfijnd melodisch bouwwerk. Voeg daar nog een geut improvisatie aan toe en de sluipweg tussen Oost en West ontsluiert zich.

Osama Abdulrasol (kanun), Philippe Thuriot (accordeon), François Taillefer (percussie), Helena Schoeters (zang), Lode Vercampt (cello)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?