Oorsmeer: Muziekfestival voor een Jong en Avontuurlijk Publiek

voor kinderen
za02.11.13

VOOR AVONTUURLIJKE OREN

Oorsmeer, het muziekfestival voor een jong en avontuurlijk publiek, blijft maar groeien. Ook in november 2013 blijft de onvolprezen festivalformule in Gent ongewijzigd: in de Vlaamse Opera en de Handelsbeurs klinkt in elk hoekje van het gebouw spannende, nieuwe muziek op maat van kinderen vanaf 4 jaar en (groot)ouders.

Hieronder en op www.bigbangfestival.eu vind je het volledige programma. Tickets reserveren kan online, aan de balie van de Vlaamse Opera, Schouwburgstraat 3, Gent of via 070 22 02 02.

In de Handelsbeurs vinden volgende voorstellinge plaats:

Corrie en de kleine brokken - 14u & 16u - Duur: 30 min - 5+

Corrie van Binsbergen brengt samen met ZAPPA, de coolste kinderbigband van het land, een onvergetlijke concert.

Corrie is één van de meest kleurrijke muzikanten van Nederland. Al meer dan 25 jaar is ze in binnen- en buitenland actief op een breed terrein in de muziek, gaande van hedendaags gecomponeerd via pop, jazz, theater- en dansproducties tot het circus. Net die brede muzikale achtergrond maakt haar stijl bijzonder uniek en daardoor laat ze zich niet zomaar onder één categorie plaatsen, al wordt ze wel eens vergeleken met Frank Zappa, Jimi Hendrix, Bill Frisell en Marc Ribot.

De muzikale talenten van ZAPPA (9-15 jaar) wisten al meermaals jong en oud te bekoren met hun swingende repertoire. Met hun aanstekelijk enthousiasme komen ze wekelijks samen om te zingen, musiceren of hun eigen nummers te schrijven.

Deze bruisende bende samen met niemand minder dan Corrie van Binsbergen op één podium, dat kan alleen maar vonken geven! Een niet te missen evenement!

Het project is een initiatief van Zonzo Compagnie in coproductie met Stichting Brokken (Amsterdam), Met-X (Brussel), Artforum (Leuven) en Collectif du Lion (Luik). Artistieke leiding: Corrie van Binsbergen. Begeleiding ZAPPA: Véronique Delmelle & Marc Galo (ZAPPA Met-X), Sarah Van Impe (ZAPPA Artforum) en Marius Morsomme & Alice Parizel (ZAPPA Collectif du Lion).

Het project werd gerealiseerd met de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij.

De Boomfanfare - 15u & 16u30 - Duur: 45 min - alle leeftijden

Bomen, palen, torens of zuilen: niets is gek genoeg om de bOOmfanfare in te zien hangen! Dit uitbundige muzikale collectief speelt een eigentijds repertoire, gebaseerd op traditionele volksmelodieën, verrijkt met moderne jazz- en rockinvloeden en een flinke vleug balkanbeat.

In hun nieuwste productie Parachut brengt de bOOmfanfare haar muziek als een stel gestrande parachutisten. Op een geheime missie is hun vliegtuig immers ontploft. Wat er precies gebeurd is, zal niemand ooit met zekerheid kunnen zeggen. Kwatongen beweren dat de ajuinensoep die de boordcommandant de avond voordien had gegeten misschien wel de oorzaak was van de knal. De parachutisten hebben zich ternauwernood kunnen redden, maar zijn hoog in de nok van de Hortahal in het Paleis voor Schone Kunsten blijven hangen. Wie omhoog kijkt, kan hen zien bengelen. Om hun tijd te doden in afwachting van hun redding, brengen ze knotsgekke feestmuziek met al wat ze uit het vliegtuig hebben kunnen redden. Dansen geblazen!

Een project van Zonzo Compagnie in coproductie met de Vlaamse Opera en Handelsbeurs Concertzaal, gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen en de Europese Gemeenschap.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?