Nicole Willis & The Soul Investigators

pop / rock / song
za23.03.13

NICOLE WILLIS & THE SOUL INVESTIGATORS

De Amerikaanse Nicole Willis vond na omzwervingen in R'n'B en acid jazz haar ware stem: samen met het Finse combo The Soul Investigators maakt ze deep funk en crossover soul met een verbazingwekkend authentieke '60s en '70-feel.

In januari komt hun tweede plaat uit, Tortured Soul. De eerste, Keep Reachin' Up (2005), was een groot succes en gaf de retro soul revival een stevige duw in de rug. Het werd het Urban Album of The Year (Mojo, 2005), 'Feeling Free' werd Track Of The Year (in Gilles Petersons Worldwide Winners Awards, 2006) en titeltrack 'Keep Reachin' Up' kreeg een prominente plaats in Obama's playlist tijdens zijn recente campagne.

De verwachtingen zijn hooggespannen, zeker na de veelbelovende 7'' Tell Me When die ze in oktober uitbrachten.

SUPPORT: BRZZVLL

Brazzaville: is niet alleen de hoofdstad van Congo, maar was ook de naam van een 7-ledentellende Antwerpse band die een interessante mengvorm brengt van jazz, funk, afro en electronica. Tot er plots de keuze was om alleen met medeklinkers te worden aangesproken en je voortdurend twijfelt hoeveel keer z, v of l je in godsnaam moet schrijven. Gelukkig is de muziek op hetzelfde (hoge) niveau gebleven: hedendaagse afrobeat waarin de geest van Fela Kuti of Tony Allen in ronddwaalt, kosmische jazz met dank aan Sun Ra, prachtige Arabische of Zuid-Amerikaanse motiefjes en een alomaanwezige maar subtiele funky groove die alles samenhoudt. De voorbije jaren gingen ze met welverdiende ereplaatsen gaan lopen als "Best Young Jazz Talent" en "Best Belgian Jazz Album". De nieuwe plaat Polemicals is 1 lange ontdekking, gemaakt door een wereldband in de vele betekenissen van het woord. De recensies van onder andere De Standaard en RifRaf zijn alvast lovend!

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?