Nelson Goerner (piano)

klassiek
do28.01.16

SYMBOOL VAN HELDENDOM

Heldhaftigheid heeft vele gezichten. Nelson Goerner, inmiddels uitgegroeid tot de vaste pianopartner van Martha Argerich, brengt hulde aan de heroïek in een contrastrijk programma. Het voorname van Händel, pracht en praal doorspekt met melancholie bij Chopin en de epische avonturen van een eenzame vrijbuiter in Schumanns Fantasie: de Argentijnse pianist draagt het allemaal in zich.

Sinds zijn internationale doorbraak met een album vol Debussy, kan de vakpers niet genoeg krijgen van Goerners veelzijdigheid. Zijn reputatie als allround pianist onderstreept hij met de 24 kleinoden die samen Chopins opus 28 vormen.

Händels Chaconne in G brengt dan weer de aristocraat in hem naar boven, terwijl temperament en lyriek elkaar ontmoeten in Schumanns weergaloze Fantasie.

Technisch meesterschap en analytische doortastendheid, Nelson Goerner blinkt er in uit. Telkens weer verbindt hij die kwaliteiten aan zijn vanzelfsprekende retorische talent. Daarbij staan er genoeg bravourestukken op het programma om ook een dapper publiek manmoedig de nacht in te sturen.


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?