NEeMA

pop / rock / song
do30.06.11

Op 30 juni 2011 krijgen we met NEeMA een wel zeer beloftevolle artieste over de vloer. Als iemand als Leonard Cohen je muziek omschrijft als: ‘tussen al de ruis hoorde ik plots een waarachtige stem, een uitzonderlijke gebeurtenis’ en je vervolgens voorstelt om een portret voor de cover voor je tweede cd ‘Watching You Think’ te tekenen, heb je het volle recht om naast je schoenen te lopen. Het overkwam NEeMA, maar de zangeres bleef stoïcijns kalm onder het lof van de Meester. Ze had dan ook al een hele spirituele weg afgelegd. Zo werkte ze met straatkinderen in Egypte, de Stamouderlingen van Wekweti (een gemeenschap in Noord Canada) en bracht ze tijd door in het gezelschap van de Dalai Lama en Moeder Teresa.

Mede door haar Egyptische en Libanese roots beschikt NEeMA over een ravissante en charismatische uitstraling. Haar stem is -letterlijk en figuurlijk- eerlijk en uniek. De liedjes op ‘Watching You Think’ zijn simpele observaties over het leven en de liefde, met een universele aantrekkingskracht. Dankzij hun zeer sterke muzikale verpakking (een eigen mix van folk, jazz en pop) komen ze bij de luisteraar als instant klassiekers over.

Vanaf het begin tot het einde van het productieproces kreeg NEeMA feedback van Leonard Cohen en voor de opnames van ‘Watching You Think’ kon ze een beroep doen op het kruim van de muziekscène uit Montreal (Producer Pierre Marchand en muzikanten van onder andere Martha en Rufus Wainwright, Arcade Fire en Lhasa de Sela).

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?