Myrddin (CD-release)

wereld / flamenco / fado
za14.03.15

FLAMENCOGITARIST MET VERBLUFFEND SNARENSPEL

Als Myrddin De Cauter gitaar speelt, dan wordt er gezwegen. Met diepgravende emotie en een verstommend technisch bereik zuigt hij je mee in zijn intieme flamencolandschap, en legt hij de wereld rondom zich even stil. Hij presenteert zijn nieuwste album Rosa de Papel.

Myrddin groeide op in een vermaarde kunstenaars- en muzikanten familie, een levendig huis met een alarmerend aantal muziekinstrumenten. Kunst was er geen luxe of entertainment, het was het kloppend hart, de eerste waarde. Toen hij op zijn veertiende de flamencogitaar ontdekte, stuurde zijn vader hem onverwijld in de leer bij grote leermeesters als Manolo Sanlucar, Gerardo Nuñes, Rafaël Riqeuni en Enrice De Melchor. Vandaag behoort hij tot "de beste van de hedendaagse flamenco" (Lees het volledige artikel op Cobra.be).

Voor zijn vierde plaat schreef Myrddin heel wat muziek. Sommige stukken voor solo-uitvoering, andere injecteerde hij met een portie latin-jazz door de samenwerking met Alain Perez, Cubaans bassist en 10 jaar lang aan de zijde van wijlen Paco de Lucia. Met Jef Neve nam hij enkele duo’s op en ook Niño de Pura, een van Spanje’s meest getalenteerde gitaristen van ’t moment, figureert op de plaat. En dan zijn we er nog niet, ook La Susi, lange tijd de zangeres aan de zijde van Camaron en Tomatito, verrijkt deze plaat met een tekst van Garcia Lorca op muziek van George Brassens. Tot slot brengt ook Alicia Carrasco een tekst van Lorca op muziek van Myrddin.

"Ik luister naar Myrddin en laat me gewillig opnemen in zijn tastende meditatie, die anonimiteit suggereert en getuigt van een diep lyrisch ervaren." Wannes Van de Velde

#myrddin #handelsbeurs

Myrddin (gitaar), Alicia Carrasco (zang), Ana Llanes (dans), Alain Perez (bas), Manu Masaedo (percussie), Nathan Daems (sax)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?