Myrddin & BOW (strijkkwartet)

ingetogen, krachtig
wereld
za23.02.19

Flamencogitaar meets strijkers

Als Myrddin gitaar speelt, dan wordt er gezwegen. Met diepgravende emotie en een verbluffend technisch bereik creëert hij een intiem flamencolandschap. Hij versterkte nieuw en oud materiaal met strijkers, het BOW strijkkwartet staat hem bij.

Myrddin

Myrddin is een beetje een excentriek genie. Hij groeide op in een vermaarde kunstenaarsfamilie, in een levendig huis met een alarmerend aantal muziekinstrumenten. Kunst was er geen luxe of entertainment, het was het kloppende hart.

De knepen van het flamencovak leerde hij van Manolo Sanlucar en Gerardo Núñez in Andalucia, maar bovenal valt hij op door zijn eigen onbeperkte creativiteit. 

Na samenwerkingen met Jef Neve, Gabriel Rios, Michael Bezverkhny, Wannes Van de Velde, Maya Youssef, Johan Verminnen, Alaín Perez en vier platen met eigen composities, versterkt hij zijn gekende intensiteit in dit project door het toevoegen van strijkers.  

Progamma

Myrddin (gitaar), Benoit Leseure en Margaret Hermant (viool), Jean-Francois Durdu (altviool), Marine Horbachewski (cello)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?