Moskus / Black Flower

jazz
di30.09.14

Het Noorse Moskus liet al een straffe indruk na tijdens een vorige passage. Ditmaal stelt het trio van pianiste Anja Lauvdal zijn tweede album voor. Black Flower is een van de meest uitbundige projecten van multi-instrumentalist Nathan Daems. Een opzwepende mix van afrobeat, funk, soul en jazz vol memorabele melodieën, broeierige uitspattingen en aanstekelijke ritmes.

MOSKUS

De jongelingen van Moskus leerden elkaar kennen aan het befaamde conservatorium van Trondheim. Een nieuwe generatie artiesten verving er het rigide Noorse academisme door grenzeloze persoonlijke creativiteit. Moskus laat een frisse wind waaien door het trioformaat met potig avontuur én fragiele ingetogenheid.

Vorig jaar was het trio te gast in de Handelsbeurs tijdens Kraakpand, waar ze enthousiast onthaald werden. Nu mogen ze in double bill met Black Flower voor een mooie concertavond zorgen.

"Catchy ideeën, geduldig onderzoek, turbulente dynamiek en breekbaarheid (...). Een forse stap vooruit en een band om in het oog te houden" (Enola.be)

Anja Lauvdal (piano), Frederik Luhr Dietrichson (contrabas), Hans Hulbækmo (drums)

BLACK FLOWER

Wie de Belgische jazz op de voet volgt, had het succes van Black Flower kunnen voorspellen. Daems timmert immers al jaren aan een oeuvre dat uitgroeide tot een bont lappendeken, met daarin moderne jazz (zijn reguliere quintet), zigeunermuziek (Antwerp Gipsy-Ska Orchestra) en de Indische traditie (Ragini Trio). Steeds maakt hij er een heus onderzoek van dat zoveel verder gaat dan een vluchtige spielerei.

In april 2014 bracht Black Flower haar langverwachte debuutalbum uit: Abyssinia Afterlife. De productie is een samenwerking tussen het Gentse Zephyrus Music-label en De Werf Records. De naam van de plaat is gebaseerd op de legende van Prester John, de priester-koning van het fictieve land Abyssinia. Als je Daems' heen-en-wedervaren naar dit inspirerende land wil lezen, kijk dan op de website van Black Flower.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?