Moker / Aki Takase solo: My Ellington

jazz
wo05.11.14

Het Gentse kwintet Moker is een band die alles in huis heeft: bagage, lef, sterke composities en humor. De Japanse pianiste Aki Takase ‘uniek’ noemen, is een understatement. Weinig artiesten bewandelen zo behendig de grenzen tussen vrije muziek en traditie. Geen gelegenheid zo mooi om dat te ondervinden als een soloconcert.

MOKER

Na dertien jaar is Moker een ronkende naam geworden. Het oeuvre van bandleider Mathias Van de Wiele is indrukwekkend, een verdienste van zijn kwaliteiten als muzikant en componist, maar ook die van zijn gedreven band. Van flukse neohardbop vol vlugge spurtjes en wendingen, tot meer lyrische passages en een krachtige dialoog die alle spelregels overboord gooit.

Matthias Van de Wiele (gitaar, composities), Bart Maris (trompet), Jordi Grognard (tenorsax, klarinet), Lieven Van Pee (contrabas), Giovanni Barcella (drums)

AKI TAKASE SOLO: MY ELLINGTON

Solopianiste Aki Takase hoort in het rijtje van grootheden als Marilyn Crispell, Fred Van Hove en haar echtgenoot Alexander von Schlippenbach. Ze brengt haar recente plaat My Ellington, waarover Kwadratuur in een viersterrenrecensie schreef: “De titel is voor geen woord gelogen: Aki Takase speelt niet zomaar Ellington, ze eigent hem zich helemaal toe."

Aki Takase (piano)

Handelsbeurs Concertzaal
i.s.m. JazzLab Series

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?