Mintzkov

pop / rock / song
vr29.04.11

Mintzkov bestaat dit jaar 10 jaar. Ter gelegenheid daarvan brengt de band begin maart een CD-box uit met daarin hun drie reeds verschenen albums én een bonus-cd met daarop onuitgegeven nummers, live-opnames en akoestische sessies.

Op 29 april viert Mintzkov dit alles in de Handelsbeurs en om het feest compleet te maken brengen ze twee buitenlandse bands mee die ze leerden kennen tijdens de Europese tournees die de groep de laatste jaren ondernam. De eerste is Ginga, een band die het in thuisland Oostenrijk zéér goed doet, en nu ook zijn pijlen richt op de Benelux. In maart nodigt Ginga Mintzkov uit voor een double bill-concert in Wuk, één van dé Weense Rockzalen. Met dit concert in de Handelsbeurs is de uitwisseling alvast compleet. Het Nederlandse Moss is één van de nieuwe signings op het stijlvolle Excelsior-label. Na een zéér succesvolle campagne in eigen land (Moss verkocht afgelopen seizoen zowat iédere club in het Nederlandse clubcircuit uit, en is nu ook genomineerd voor de 3FM-awards) zijn ze vastbesloten om ook België te veroveren.

Nieuwe single: Automat

Mintzkov nam, in afwachting van de start van de opnames van een vierde album, een splinternieuw nummer op: Automat. Voor de productie werd beroep gedaan op Frank Duchêne, waarmee ook hier de cirkel werd rondgemaakt, want Duchêne zat ook voor het allereerste Mintzkov-album (M for Means and L for Love, 2003 ) in de producersstoel. Automat is een Mintzkov-nummer pur sang: Een melodisch en dynamisch nummer dat swingt en je onmiddellijk meeneemt naar Mintzkov-land, maar waarachter al eens een complex ritme en een stevige weerhaak schuilgaat.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?