Mintzkov

pop / rock / song
di09.12.14

NIEUWE SINGLE 'ARENA'

Al meer dan tien jaar timmert Mintzkov keihard aan hun muzikale weg. In 2000 waren ze de winnaars van Humo's Rock Rally.

Deze Lierse rockers staan er na drie platen, ettelijke overbekende singles en tours in negen landen meer dan ooit. Ze presenteren hun nieuwe single 'Arena' uit hun laatste album Sky Hits Ground, waarmee ze op gebied van sounds en songs een flinke stap vooruit hebben gezet. Voor wie Mintzkov al live aan het werk zag, klinkt 'Arena' hoogstwaarschijnlijk herkenbaar in de oren, want het is zowat de enige song die nooit ontbreekt op een Mintzkov live-set. Een Mintzkov-concert zonder 'Arena' is geen Mintzkov-concert.

Voor de productie van het album namen ze voor het eerst het heft in eigen handen, en dat hoor je. Hun uitgesproken visie over hoe een Mintzkov-plaat moet klinken staat er als een huis, maar is niet per se eenduidig. De dynamiek van de elkaar muzikaal aftastende bandleden draaide uit op een krachtig compromis, zonder toegiften.

Zanger Philip Bosschaerts vuurt innemende beelden op je af. Zonder je al te veel bij de hand te nemen, geeft hij een blik in zijn gedachten. Die zijn soms vaag, soms hard, soms duidelijk, soms ook niet. De inspiratie komt naar eigen zeggen van boeken en films, het overlijden van Mintzkov’s eerste gitarist en het niet zo standaard leven als muzikant. De hemel, dat is spelen. De aarde, dat is werken. Maar eigenlijk is er soms weinig verschil. Sky Hits Ground, dat is Mintzkov.

"'Arena' was één van de eerste songs die we hadden klaarliggen voor 'Sky Hits Ground', maar ook één van songs waar we het langst op hebben gewacht." (Bosschaerts op Frontview-magazine.be)

"Van sommige bands besef je pas hoezeer je ze gemist hebt zodra ze weer van zich laten horen." (De Morgen ****)

SUPPORT: BIBLES

Deze vierkoppige indie-synthpop band zag in 2014 het levenslicht. Ondergedompeld in klanken van de jaren 80 maken ze een mix met hedendaagse sounds. Energetische drums, hartbrekende baslijnen, melancholische melodieën en nostalgische zanglijnen komen samen tot een episch geheel.

Met inspiratiebronnen als Vampire Weekend, Pavement en Future Islands mikt Bibles op eigenzinnige, maar toegankelijke songs. Naast elementen uit de eighties en nineties hoor je vooral een frisse, eigentijdse klank, die helemaal uit zichzelf komt. Werkend aan het eerste full album ziet het er voor Bibles veelbelovend uit

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?