Milow, Nona Mez, Anton Walgrave

pop / rock / song
za13.05.06

Milow

Een jongeman van 24 met een breekbare stem, een gitaar, melodieën die rillingen bezorgen en teksten over universele zielenroerselen. De muziek van Milow is een aanslag op het gemoed. Maar dan een aanslag in stijl. Jonathan Vandenbroeck, de man achter Milow, slaagt erin zijn nummers een meerwaarde te geven op een manier die de meeste muzikanten verafschuwen: door het experiment bewust uit de weg te gaan. De muziek blijft heel eenvoudig en dat is gedeeltelijk de verdienste van producer Nigel Powell, bekend als voormalig lid van The Unbelievable Truth en producer van de eerste single van Radiohead. Hij plaatste de stem van Milow en de akoestische gitaar op de voorgrond en zorgde voor kleine muzikale accenten. Deze karakteristieke soberheid geeft de nummers een tijdloos karakter. Bovendien lijkt de stem van Milow recht uit de pop- en folkgeschiedenis te komen. De jonge zanger schopte het in 2004 tot in de finale van Humo’s Rock Rally en is sedertdien blijven evolueren. Milow mag rekenen op de deskundige hulp van Sergej van Bouwel (Absynthe Minded), Johannes Verschaeve (The Van Jets) en Frederik Sioen. Geniet van deze warme, eenvoudige muziek om bij weg te dromen, van een singer-songwriter die met zijn gitaar onder de arm op weg is naar een plaats tussen de groten der muziekwereld.

Nona Mez

Wie ooit “Het lijden van de jonge Werther” van Goethe las, heeft een vrij accuraat idee van de sfeer in de muziek van Geert Maris, alias Nona Mez. Uit zijn nummers spreekt melancholie, drama en een af en toe een zweem wanhoop. Toch stralen de songs een hartverwarmende gloed uit door de zalvende stem van Maris en de subtiele accenten van piano, gitaar of drums. Net als Goethe wekt Nona Mez een schitterende euforie op door zoveel intrieste schoonheid. Maris liet zich beïnvloeden door zijn grote voorbeelden, Leonard Cohen, Ani DiFranco en Ryan Adams. Omdat hij een breed publiek wil aanspreken, is hij over de jaren geëvolueerd naar toegankelijker muziek. Op zijn derde plaat “Out of Touch” laat hij zich bijstaan door muzikanten van Zornik en Zita Swoon. Live ondergaan de intieme nummers van Nona Mez een metamorfose waarbij zelfs harde gitaarsolo’s niet gemeden worden. En net daardoor wint de muziek op het podium nog meer aan kracht. Nona Mez weet instinctief welke snaar hij moet raken.

Anton Walgrave

Anton Walgrave streelt, ontroert, verrast, rockt, experimenteert en doet dat allemaal met evenveel flair. Deze singer-songwriter is op zoek naar de essentie van muziek en pikt op zijn weg invloeden op uit de meest uiteenlopende genres zoals pop, blues, soul, jazz, funk en zelfs folk. Het resulteert in veelzijdige, grensoverschrijdende muziek die zich niet in één hokje laat proppen. Dat bewijst ook het eindeloze lijstje van ‘similar artists’ zoals Ryan Adams, David Gray, Ben Christophers, The Rolling Stones, Led Zeppelin, … Ze zijn allemaal ergens in de muziek te herkennen, maar geen van hen dekt de Walgrave-lading helemaal. En hoe zou dat ook anders kunnen, de man besliste op zijn vijfde dat hij zanger zou worden. Vier jaar later voegde hij de daad bij het woord toen hij op negenjarige leeftijd zijn eerste democassette opnam. Om van zijn carrière een succesverhaal te maken, omringt hij zich steevast met grote namen uit de muziekwereld. Zijn eerste solo-album, “The Hum”, werd geproduced door Kevin Armstrong die eerder al samenwerkte met David Bowie en Iggy Pop. Buscemi-drummer Luuk Cox zorgde voor het eigentijdse geluid van het tweede album, “Before the Dawn”. Voor de derde cd liet De Mens-frontman Frank Vander linden zich strikken als producer. In april 2006 wordt dit pareltje op onze platenmarkt losgelaten. Dit concert is alvast een kans om je te laten verleiden en veroveren door de bezieling van deze veelbelovende Belgische singer-songwriter.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?